BIOGRAFIE

Geboren (°1950) en getogen in Sint-Niklaas studeerde ik in Gent voor industrieel ingenieur. Na een professionele carrière in de R&D afdeling van een Antwerps telecombedrijf keerde ik terug naar de creatieve wereld van de fotografie, een interesse die reeds ontstond tijdens de tienerjaren.

Tijdens de opleiding Fotokunst aan de Stedelijke Academie kon ik, naast het technische aspect van de digitale 'donkere kamer', mij vooral toeleggen op het maken van beelden die 'spreken'.

T E N T O O N S T E L L I N G E N :

2006 - KUNSTENPROJECT DIALOOG II / Hof ter Saksen te Beveren
Een reportage over het laatste levensjaar van de zieke beukendreef.

2008 - GETUIGEN VAN 'DEN BREI' / STEM te Sint-Niklaas
Fototentoonstelling laat verdwijnende nijverheid herleven

2008 - 9 FOTOGRAFEN IN HET MUSEUM STEM te Sint-Niklaas
Met een eigenzinnige kijk op de wereld

2009 - BOOKFACE / STEM te Sint-Niklaas
De vele gezichten van het boek met opmerkelijke boekenverzamelingen

2010 - BEELDEN VERBEELDEN / STEM te Sint-Niklaas
Kunst in de publieke ruimte - verBEELDe wandelingen

2016 - BALLONNEN IN DE KIJKER / Vierkante Zaal te Sint-Niklaas
Expositie zet ballonnen van Vredesfeesten in de kijker

In mijn werk probeer ik altijd beelden te maken die spreken of verbeelden. Met toevallige details die mijn oog en geest prikkelen, vasthouden en betoveren. Een emotie die wordt opgeroepen, of een associatie die gemaakt wordt bij het bekijken van de foto.

Mijn fotografie is er één met meerdere lagen. Meerdere schillen die zich door de toeschouwer stelselmatig laten afpellen. Beelden die zich laten openen, die toelaten dat de toeschouwer er zijn of haar eigen verhaal in kan vinden.

Net als Man Ray, de surrealistische fotograaf, die dikwijls de nieuwste fotografische procedés gebruikte, zoek ik ook naar vernieuwing. Niet omwille van de techniek op zich maar wel omdat technieken kunnen helpen bij de abstrahering en bij het geven van een nieuwe betekenis aan een beeld.